Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ: Περιοχές ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΧΑΙΔΑΡΙ



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
(Για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ15 ισχύει και για την περιοχή Χαϊδαρίου )
 
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Χ. Στεφανή κλάδου ΠΕ04, Εμμ. Νικολουδάκης & Ε. Λυμπεροπούλου κλάδου ΠΕ03 και Δ. Μακρή κλάδου ΠΕ15, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Αιγάλεω, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα Γυμνάσια των Δήμων Αιγάλεω και Περιστερίου, με τίτλο: «Θέματα Διδασκαλίας της Γεωγραφίας στο Γυμνάσιο»,
 
                 την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 12.00-14.00, στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω (σχολικό συγκρότημα 6ου Λυκείου Αιγάλεω, Μίνωος και Προόδου 1, τηλ.2105441533).

Στο σεμινάριο εισηγητές θα είναι ο μέχρι πρόσφατα Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Γ. Ζαφειρακίδης και ο εκπαιδευτικός κ. Α. Ασλανίδης, αμφότεροι συγγραφείς του βιβλίου «Γεωγραφία-Γεωλογία Β΄ Γυμνασίου», καθώς επίσης και η κ. Τζ. Κατσανούλη,  γεωγράφος.

            Το μάθημα της Γεωγραφίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και γοητευτικό για τους μαθητές του Γυμνασίου, αλλά συγχρόνως και με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, ως προς τον τρόπο προσέγγισης κατά τη διδασκαλία και τη μάθηση. Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ04, ΠΕ03, ΠΕ15, οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα της Γεωγραφίας στο Γυμνάσιο, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν - εφόσον δεν διαταράσσεται η καλή λειτουργία του σχολείου - και αποσκοπεί στο να τους βοηθήσει στο έργο τους.

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου