Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Ευρωπαϊκό πρ/μα "iDecide"

Αποτέλεσμα εικόνας για idecide project ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τo πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.  Είχε ως σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τα σχολεία προκειμένου αυτά να μπορέσουν να συμπεριλάβουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες (ο όρος χρησιμοποιείται με μεγάλη ευρύτητα καθώς το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές τέτοιες ομάδες π.χ. παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, διαταραχές λόγου, ψυχολογικές διαταραχές, αναπηρίες, μετανάστες, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, κλπ). Συνολικά η εργαλειοθήκη καλύπτει 56 διαφορετικές κατηγορίες τέτοιων παιδιών.
Για κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει φτιαχτεί πλήρης οδηγός με οδηγίες διαχείρισής τους στο επίπεδο της τάξης, του σχολείου, σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση και αναφορές σε έγκυρες πηγές και φορείς στους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν για περαιτέρω βοήθεια.
Εκτός από τις πληροφορίες η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης αποφάσεων για τις ομάδες αυτές μέσα στη σχολική μονάδα καθώς και ένα εργαλείο διαβούλευσης της σχολικής κοινότητας.
Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συμμετέχουν σε αυτό φορείς και σχολεία από πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου